Meet Sally

Gekozen door jou, gemixt door Sally

Sally’s Salads is een take-away saladebar in de Foodcourt op de Erasmus Universiteit die een alternatief biedt voor de ongezonde, snelle hap. Gezonde fastfood dus! Sally’s is voor iedereen die niet altijd zin heeft om te koken, maar ook niet steeds naar een hamburger of pizza wil grijpen, of diep in de portemonnee wil tasten.

Sally’s Salads is geboren uit de frustratie over het gebrek aan gezond en betaalbaar eten in Rotterdam. Healthy fastfood is in Nederland ondervertegenwoordigd: wil je snel en betaalbaar, dan blijft er een handjevol fastfoodketens over; wil je gezond, dan heb je meer tijd en geld nodig. Niet bij Sally: wij mixen in een mum van tijd jouw zelf samengestelde én betaalbare salade vol dagverse producten bij elkaar. Kortom: een gezonde fastfood hotspot in Rotterdam.

Meet Mr Sally
Oftewel Mehmet Zeki Gören. Hij studeerde een semester in Mexico, waar hij een kamer deelde met een vriend die veel bezig was met gezond leven. Na de zoveelste tacomaaltijd sleepte hij Mehmet mee naar een saladebar om de hoek. Daar raakte Mehmet overtuigd van het concept: een snelle, gezonde maaltijd die je helemaal zelf samen kunt stellen, waarom zou je dan nog naar vette hap grijpen? Al snel was hij dagelijks in de saladebar te vinden. Eenmaal terug in zijn woonplaats viel hem op dat de mogelijkheden om snel en gezond te eten beperkt waren. Hij zegde zijn vaste baan op en startte Sally’s Salads: geïnspireerd op de Mexicaanse saladebar, maar dan met zijn eigen draai en aangepast op wat Nederlanders belangrijk vinden. Een nieuw concept: gezonde fastfood.

Sally’s verhaal
In Mexico werd Mehmet’s verse salade dagelijks klaargemaakt door een knappe Mexicaanse. Zij sprak geen Engels, hij geen Spaans, maar toch vonden ze elkaar stiekem leuk. Haar naam wist hij niet, dus gaf hij haar de internationale naam Sally, de Engelse afkorting van salade. Na een half jaar moest Mehmet zijn geheime liefde helaas verlaten om terug naar huis te gaan, maar niet zonder iets van haar mee te nemen: hij besloot Sally’s lekkere salades naar Nederland te brengen.