Meet Sally NL

Fast & fresh salads, chosen by you, mixed by Sally

Sally’s Salads is een take-away saladebar in de Rotterdamse Markthal die een alternatief biedt voor de ongezonde, snelle hap. Gezonde fastfood dus! Sally’s is voor iedereen die niet altijd zin heeft om te koken, maar ook niet steeds naar een hamburger of pizza wil grijpen, of diep in de portemonnee wil tasten.

Sally’s Salads is geboren uit de frustratie over het gebrek aan gezond en betaalbaar eten in Rotterdam. Healthy fastfood is in Nederland ondervertegenwoordigd: wil je snel en betaalbaar, dan blijft er een handjevol fastfoodketens over; wil je gezond, dan heb je meer tijd en geld nodig. Niet bij Sally: wij mixen in een mum van tijd jouw zelf samengestelde én betaalbare salade vol dagverse producten bij elkaar. Kortom: een gezonde fastfood hotspot in Rotterdam!

Jouw salade in 4 stappen:

1. Kies een salade bowl: klein, medium of groot.

2. Kies uit tientallen dagverse ingrediënten, zoals avocado, gamba’s, Pokébowlrijst, kip, tonijn, broccoli of paprika. We hebben tientallen combinatiemogelijkheden voor healthy en zelfs raw food!

3. Kies je dressing, bijvoorbeeld truffle dressing of blue cheese dressing.

4. Chill: je salade wordt binnen no time voor je bereid door onze salademixers! Neem ‘m mee en geniet van je gezonde fastfoodmaaltijd.

Bij Sally’s Salads hebben we geen menu: je kiest gewoon zelf wat je lekker vindt! Je hebt de keuze uit tientallen heerlijke ingrediënten die elke dag vers geleverd worden. Bij ons gaat betaalbaarheid en snelheid niet ten koste van kwaliteit. Onze dressings bevatten geen toevoegingen als suikers en kleurstoffen, net als de heerlijke dranken die we verkopen.

Sally’s Salads is een nieuw restaurant in Rotterdam gevestigd in de Markthal, een food hotspot waar jonge en vernieuwende ondernemers de dienst uitmaken. Het indrukwekkende, architectonische hoogstandje staat voor de toekomst van Rotterdam. Aan die toekomst dragen wij graag bij. Gezond eten en raw food is in Rotterdam centrum populair, maar er zijn nog niet zoveel mogelijkheden. Ons doel? Mensen in heel Nederland een betaalbaar en healthy alternatief op fastfood te bieden.

Meet Mr Sally
Oftewel Mehmet Gören. Hij studeerde een semester in Mexico, waar hij een kamer deelde met een vriend die veel bezig was met gezond leven. Na de zoveelste tacomaaltijd sleepte hij Mehmet mee naar een saladebar om de hoek. Daar raakte Mehmet overtuigd van het concept: een snelle, gezonde maaltijd die je helemaal zelf samen kunt stellen, waarom zou je dan nog naar vette hap grijpen? Al snel was hij dagelijks in de saladebar te vinden. Eenmaal terug in zijn woonplaats viel hem op dat er veel leuke restaurants in Rotterdam waren, maar dat de mogelijkheden om snel en gezond te eten beperkt waren. Hij zegde zijn vaste baan op en startte Sally’s Salads: geïnspireerd op de Mexicaanse saladebar, maar dan met zijn eigen draai en aangepast op wat Nederlanders belangrijk vinden. Een nieuw concept: gezonde fastfood voor een klein budget eten in de Markthal!

Sally’s verhaal
In Mexico werd Mehmet’s verse salade dagelijks klaargemaakt door een knappe Mexicaanse. Zij sprak geen Engels, hij geen Spaans, maar toch vonden ze elkaar stiekem leuk. Haar naam wist hij niet, dus gaf hij haar de internationale naam Sally, de Engelse afkorting van salade. Na een half jaar moest Mehmet zijn geheime liefde helaas verlaten om terug naar huis te gaan, maar niet zonder iets van haar mee te nemen: hij besloot Sally’s lekkere salades naar Nederland te brengen. Maar dan wel aangepast op de Hollandse manier: lekker, gezond, betaalbaar en snel eten in Rotterdam!

Maïs

Natuurlijk zoet en knapperig

Champignon

Paddenstoel met een milde hartige smaak

Broccoli

Zachte koolsmaak en vol vitaminen

Wortel

Vitaminerijk, knapperig en fris